У роботі розглядаються теоретичні аспекти до визначення сутності поняття «прибуток», проведена класифікація видів прибутку та описана методика їх розрахунку, на теоретичному рівні з’ясовані фактори та резерви підвищення прибутку підприємства.
Дана загальна характеристика господарської діяльності ТОВ «Сільпо-фуд», здійснено аналіз основних показників діяльності ТОВ «Сільпо-фуд», проаналізовані показники прибутку ТОВ «Сільпо-фуд» в динаміці останніх років.
Запропоновано та обґрунтовано заходи, спрямовані на підвищення обсягу прибутку ТОВ «Сільпо-фуд».
The work deals with the theoretical aspects Qualification work consists of three sections. The object of the study is "Silpo-food" LLC.
The paper considers theoretical approaches to defining the essence of the concept of "profit", classifies the types of profits and describes the method of their calculation, at the theoretical level clarifies the factors and reserves to increase profits.
The general characteristic of economic activity of "Silpo-food" LLC is given, the analysis of the basic indicators of activity of "Silpo-food" LLC is carried out, indicators of profit of "Silpo-food" LLC in dynamics of last years are analyzed.
Developed and justified measures aimed at increasing the profits of "Silpo-food" LLC.