DSpace Repository

Розробка системи управління якістю на підприємствах ресторанного бізнесу

Show simple item record

dc.contributor.author Даниленко, Д.О.
dc.date.accessioned 2024-02-20T07:54:41Z
dc.date.available 2024-02-20T07:54:41Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation Даниленко Д.О. Розробка системи управлiння якiстю на пiдприємствах ресторанного бiзнесу : квалiфiкацiйна робота на здобуття освiтнього ступеня магiстра зi спец. 241 "Готельно-ресторанна справа" за освiтньою програмою "Управлiння готельним та ресторанним бiзнесом" / Дмитро Олександрович Даниленко; наук. кер. Тетяна Анатолiвна Кундiловська. - ОНЕУ, 2024. - 68 с. en_US
dc.identifier.uri http://local.lib/diploma/24Danylenko.pdf
dc.description.abstract Кваліфікаційна робота складається із вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел. Об’єкт дослідження – процес планування і контролю системи управління якістю продукції ресторанного господарства. У роботі визначено можливості поліпшення діяльності закладів ресторанного господарства за рахунок впровадження системи управління якістю продукції. Проведено аналіз аспектів розробки, планування і контролю системи управління якістю продукції у закладах ресторанного господарства, яка спрямована на підвищення обізнаності споживача, формування цільової аудиторії, задоволення потреб клієнтів, усунення недоліків в діяльності підприємства та на підвищення ефективності його діяльності на конкурентному ринку надання ресторанних послуг. en_US
dc.description.abstract Qualification work consists of an introduction, three chapters, conclusions, a list of sources. The object of research is the process of planning and control of the quality management system of restaurant products. The work identifies the possibilities of improving the activities of restaurant establishments due to the introduction of a product quality management system. An analysis of the aspects of the development, planning and control of the product quality management system in restaurant establishments, which is aimed at increasing consumer awareness, forming a target audience, meeting customer needs, eliminating shortcomings in the company’s activities and increasing the efficiency of its activities in the competitive market of restaurant services, was conducted
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Одеський національний економічний університет en_US
dc.subject заклади ресторанного господарства en_US
dc.subject якість послуг en_US
dc.subject якість продукції en_US
dc.subject система управління якістю en_US
dc.title Розробка системи управління якістю на підприємствах ресторанного бізнесу en_US
dc.title.alternative Development of a quality management system at restaurant business enterprises en_US
dc.type Diplomas en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account