У роботі розглядаються теоретичні засади започаткування власного бізнесу в Україні у сфері хлібопекарської галузі: розглянуто бізнес-ідею започаткування власної справи; досліджується нормативно-правове регулювання підприємницької діяльності в Україні у сфері хлібопекарської галузі; обґрунтовані організаційно-правова форма та система оподаткування новоствореного бізнесу.
Проаналізовано конкурентне середовище у сфері хлібопекарської галузі в Україні та визначені внутрішні переваги створюваної пекарні.
Запропоновано проєкт створення міні пекарні. Сформовано стартовий капітал на реалізацію проєкту, розраховані поточні витрати та прогнозовано прибуток від реалізації продукції пекарні. Здійснено економічне обґрунтування доцільності реалізації проєкту, охарактеризовані можливі ризики реалізації проєкту та шляхи їх мінімізації
The paper examines the theoretical foundations of starting a business in Ukraine in the bakery industry: the business idea of starting a business is considered; the regulatory and legal regulation of entrepreneurial activity in Ukraine in the bakery industry is studied; the organizational and legal form and taxation system of the newly created business are substantiated.
The competitive environment in the bakery industry in Ukraine is analyzed and the internal advantages of the bakery are identified.
A project for creating a mini bakery is proposed. The start-up capital for the project implementation was formed, current expenses were calculated, and the profit from the sale of bakery products was forecasted. An economic feasibility study of the project is carried out, possible risks of the project and ways to minimize them are characterized.