У роботі розглядаються теоретичні засади започаткування власного бізнесу в Україні у сфері виробництва з переробки сої: розглянуто бізнес-ідею започаткування власної справи; досліджується нормативно-правове регулювання підприємницької діяльності в Україні у даній сфері; обґрунтовані організаційно-правова форма та система оподаткування новоствореного бізнесу.
Проаналізовано ринок продуктів переробки з сої, та визначені внутрішні переваги створюваного виробництва.
Запропоновано проєкт створення виробництва по переробці сої. Сформовано стартовий капітал на реалізацію проєкту, розраховані поточні витрати та прогнозовано прибуток від реалізації продукції виробництва з переробки сої.
Здійснено економічне обґрунтування доцільності реалізації проєкту, охарактеризовані можливі ризики реалізації проєкту та шляхи їх мінімізації.
The work deals with the theoretical aspects of starting a business in Ukraine in the field of soy processing production: the business idea of starting your own business is considered; the legal regulation of entrepreneurial activity in Ukraine in this area is investigated; the organizational and legal form and taxation system of the newly created business are justified.
The market of soybean processing products was analyzed, and the internal advantages of the created production was determined.
The project of creation of a soybean processing products is proposed. The starting capital for the project implementation was formed, the current costs are calculated and the profit from the sale of soybean processing products was predicted.
An economic substantiation of the feasibility of implementing the project is carried out, the possible risks of implementing the project and ways to minimize them are described