У роботі розглядаються теоретичні засади започаткування власного бізнесу в Україні у сфері ресторанного господарства: розглянуто бізнес-ідею започаткування власної справи; досліджується нормативно-правове регулювання підприємницької діяльності в Україні у даній сфері; обґрунтовані організаційно-правова форма та система оподаткування новоствореного бізнесу.
Проаналізовано конкурентне середовище у сфері ресторанного господарства в Одеському регіоні та визначені внутрішні переваги створюваного Закладу громадського харчування ресторану корейської кухні.
Запропоновано проєкт створення Закладу громадського харчування ресторану корейської кухні. Сформовано стартовий капітал на реалізацію проєкту, розраховані поточні витрати та прогнозовано прибуток від реалізації послуг Закладу громадського харчування ресторану корейської кухні.
Здійснено економічне обґрунтування доцільності реалізації проєкту, охарактеризовані можливі ризики реалізації проєкту та шляхи їх мінімізації
The work deals with the theoretical aspects of starting a business in Ukraine in the field of Restaurant Business: the business idea of starting your own business is considered; the legal regulation of entrepreneurial activity in Ukraine in this area is investigated; the organizational and legal form and taxation system of the newly created business are justified.
The competitive environment in the field of Restaurant Business in the Odessa region is analyzed and the internal advantages of the Catering establishment of a Korean cuisine restaurant being created are determined.
A project to create an Catering establishment of a Korean cuisine restaurant is proposed. The initial capital for the project implementation is formed, current costs are calculated and the profit from the sale of Catering establishment of a Korean cuisine restaurant Services is projected.
An economic justification of the feasibility of implementing the project is carried out, the possible risks of implementing the project and ways to minimize them are described.