Кваліфікаційна робота магістра складається з трьох розділів. Об'єкт дослідження –
процес розвитку гастрономічного туризму в Одеському регіоні.
У роботі розглядаються теоретичні основи визначення сутності та специфіки
гастрономічного туризму, класифікація напрямів гастротуризму, міжнародний досвід
розвитку цього види туризму.
Проведено маркетингові дослідження розвитку гастрономічного туризму України і
Одеського регіону. Проаналізовано результати маркетингових досліджень, вплив
гастрономічного туризму на розвиток регіонів України, пропозиції гастрономічних турів
по Україні.
Надано рекомендації щодо підвищення потенціалу гастрономічного туризму
України. Розроблено гастрономічну карту Одеського регіону і гастрономічний тур «Смак
Бессарабії».
Qualifying work of master's degree consists of three chapters. Object of study is process of
development of gastronomic tourism in the Odesa region»
The work deals with the theoretical foundations of determination, their essence and
specific of gastronomic tourism, classification of directions of gastronomic tourism, international
experience of development this types of tourism.
Were undertaken marketing studies of development the gastronomic tourism in Ukraine
and Odesa region. The results of marketing researches are analysed, also analysed influence of
gastronomic tourism on development of regions of Ukraine and suggestion of gastronomic tours
on Ukraine.