Переваги франчайзингу для формування меню у кафе «Merry Berry»
Loading...
Files
Date
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Одеський національний економічний університет
Abstract
Одним із успішних напрямів розвитку ресторанного бізнесу в Україні стало використання франчайзингових технологій. Франчайзинг – це бізнес-модель, у якій компанія (франчайзер) надає ліцензію особі чи групі (франчайзі) на ведення бізнесу з використанням торгової марки, систем і процесів франчайзера. Франчайзі сплачує початковий внесок і поточні роялті франчайзеру за право використовувати його бренд, продукти та послуги.
One of the successful areas of restaurant business development in Ukraine has become the use of franchising technologies. Franchising is a business model in which a company (franchisor) grants a license to an individual or group (franchisee) to operate a business using the franchisor's trademark, systems and processes. The franchisee pays an initial fee and ongoing royalties to the franchisor for the right to use the franchisor's brand, products and services.
One of the successful areas of restaurant business development in Ukraine has become the use of franchising technologies. Franchising is a business model in which a company (franchisor) grants a license to an individual or group (franchisee) to operate a business using the franchisor's trademark, systems and processes. The franchisee pays an initial fee and ongoing royalties to the franchisor for the right to use the franchisor's brand, products and services.
Description
Науковий керівник Кунділовська Т. А.
Keywords
Citation
Мельник Г. Р. Переваги франчайзингу для формування меню у кафе «Merry Berry» / Г. Р. Мельник // Туристичний та готельно-ресторанний бізнес: світовий досвід та перспективи розвитку для України: Матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти (Одеса, 10 квітня 2024 р.). – Одеса: ОНЕУ, 2024. – C. 168-172.