Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/14515
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБабій, О.М.-
dc.contributor.authorТимченко, К.С.-
dc.contributor.authorBabii, O.-
dc.contributor.authorTymchenko, K.-
dc.date.accessioned2022-06-29T08:34:14Z-
dc.date.available2022-06-29T08:34:14Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifierJEL classification: L23, L66-
dc.identifierУДК 663.25:005.591.4-
dc.identifierDOI: https://doi.org/10.32782/2224-6282/173-3-
dc.identifier.citationБабій О.М. Принципи та методи реструктуризації підприємств виноробної промисловості/ О.М. Бабій, К.С. Тимченко//Економічний простір: зб. наук. праць.-2021.-№173. – С.18-25.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/14515-
dc.description.abstractУ статті представлено принципи та методи реструктуризації підприємств виноробної промисловості. Мета статті – дослідження актуальних проблем методології реструктуризації підприємств виноробної промисловості. Викладено різноманітні підходи формулювання принципів реструктуризації підприємств та характеристика їх змісту, а також приведена систематизація методів реструктуризації діяльності підприємств виноробної промисловості. З метою підвищення міжнародної конкурентоспроможності підприємств запропоновано проведення реструктуризації шляхом створення кластеризації підприємств виноробної промисловості. На основі розробленої бізнес-моделі запропоновано методичний підхід до оцінки реструктуризації підприємств виноробної промисловостіen_US
dc.description.abstractThe rationale of research is conditioned by the search for an effective management tool that would ensure the stable development of the domestic wine industry enterprises, as evidenced by numerous theoretical developments and practical studies of the foreign and domestic scientists devoted to enterprise restructuring. The paper presents the principles and methods of wine industry enterprise restructuring. The purpose of the paper is to study the current problems of the methodology for restructuring of the wine industry enterprises. The subject of the study is the restructuring of wine industry enterprises. Methodological basis: research of domestic and foreign scientists in the field of research of the enterprise restructuring, regulatory legal acts of Ukraine and regulations on business activity of the enterprises. When studying and analyzing the problematic issues of the paper, the following general scientific techniques and research methods were applied: logical – to clarify the concept of “restructuring principles”; comparative assessment – in the study of modern approaches to the methodology of enterprise restructuring; statistical analysis – when determining the problematic aspects of the wine industry; formalization and synthesis – in the development of a phased-structured approach to the restructuring of the wine industry enterprises; system analysis – in the systematization of restructuring methods. Various approaches to formulating the principles of enterprise restructuring and characterization of their content are presented, as well as the systematization of methods of restructuring the activities of the wine industry enterprises. The presence of many approaches to identifying the problems of the restructuring methodology make it possible to determine the main characteristics of the process of developing a business model for the restructuring of wine industry enterprises. In order to increase the competitiveness of the wine industry enterprises under conditions of the European integration, it is proposed to restructure these enterprises by creating an integrated structure. On the basis of the developed business model, the methodical approach to an assessment of wine industry enterprise restructuring is offered.-
dc.language.isouken_US
dc.subjectреструктуризаціяen_US
dc.subjectпринципи реструктуризаціїen_US
dc.subjectметоди реструктуризаціїen_US
dc.subjectвиноробна промисловістьen_US
dc.subjectбізнес-модельen_US
dc.subjectrestructuringen_US
dc.subjectrestructuring principlesen_US
dc.subjectrestructuring methodsen_US
dc.subjectwine industryen_US
dc.subjectbusiness modelen_US
dc.titleПринципи та методи реструктуризації підприємств виноробної промисловостіen_US
dc.title.alternativePrinciples and methods of restructuring the enterprises winery industryen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки підприємства та організації підприємницької діяльності

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5.5 Економічний простір №173_2021.pdf717,54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.