Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15428
Title: Створення систем управління якістю на підприємствах з експорту зернових культур (на прикладі ТОВ «Амбра Грейн»)
Other Titles: Creation of quality management systems at enterprises for the export of grain crops (on the example of the company «Ambra Grain»)
Authors: Кіосе, Т.В.
Citation: Кiосе Т. В. Створення систем управлiння якiстю на пiдприємствах з експорту зернових культур (на прикладi ТОВ "Амбра Грейн") : квалiфiкацiйна робота на здобуття освiтнього ступеня магiстра : спец. 076 "Пiдприємництво, торгiвля та бiржова дiяльнiсть" за освiтньою програмою "Економiка , планування та управлiння бiзнесом" / Тетяна Валерiївна Кiосе ; наук. кер. Людмила Анатолiївна Ткаченко . - Одеса : ОНЕУ , 2022. - 84 с.
Issue Date: 2022
Publisher: Одеський національний економічний університет
Keywords: система управління якістю
міжнародний стандарт ISO 9001:2015
процесний підхід
експорт зернових культур
моніторинг результативності
поліпшення
076 підприємництво, торгівля та біржова діяльність
quality management system
international standard ISO 9001:2015
process approach
export of grain crops
performance monitoring
improvement
Abstract: Кваліфікаційна робота магістра складається з трьох розділів. Об’єктом кваліфікаційної роботи є процес створення систем управління якістю на підприємствах з експорту зернових культур на прикладі ТОВ «Амбра Грейн». У роботі розглядаються теоретичні аспекти формування систем управління якістю на підприємствах, зокрема розкрито сутність системи управління якістю та її роль в управлінні бізнесом; досліджено структуру вимог та принципи міжнародного стандарту ISO 9001:2015 щодо формування систем управління якістю підприємств; обґрунтовано процесний підхід у створенні системи управління якістю. Надано характеристику діяльності ТОВ «Амбра Грейн» як суб’єкта ринку зерна та міжнародної торгівлі; розроблено методологію створення та впровадження системи управління якістю на підприємстві з експорту зернових культур відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 9001:2015; визначено контекст та потенційні ризики системи управління якістю ТОВ «Амбра Грейн» згідно з вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015. Запропоновано шляхи поліпшення системи управління якістю ТОВ «Амбра Грейн», розроблено алгоритм навчання персоналу та здійснено моніторинг результативності процесів системи управління якістю підприємства.
The object of the qualification work is the process of creating quality management systems at grain export enterprises using the example of Ambra Gray LLC. The work examines the theoretical aspects of the formation of quality management systems at enterprises, in particular, the essence of the quality management system and its role in business management are revealed; the structure of requirements and principles of the international standard ISO 9001:2015 regarding the formation of enterprise quality management systems were studied; the process approach in creating a quality management system is substantiated. A description of the activity of "Ambra Gray" LLC as a subject of the grain market and international trade is given; the methodology for the creation and implementation of the quality management system at the grain export enterprise was developed in accordance with the requirements of the international standard ISO 9001:2015; the context and potential risks of the quality management system of "Ambra Gray" LLC are determined in accordance with the requirements of the international standard ISO 9001:2015. Ways to improve the quality management system of Ambra Gray LLC were proposed, an algorithm for personnel training was developed, and the effectiveness of the company's quality management system processes was monitored.
Description: Доступ до роботи тільки на території бібліотеки ОНЕУ, для переходу натисніть на посилання нижче
URI: http://local.lib/diploma/Kiose2022.pdf
Appears in Collections:Центр заочної та вечірньої форм навчання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кіосе Т.В реферат.pdf268,6 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.