Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16456
Назва: Продуктивність праці на підприємстві та шляхи її підвищення на прикладі ПрАТ «Одеський коньячний завод».
Інші назви: Labor productivity at the enterprise and ways to increase it on the example of PJSC "Odesa Cognac Factory".
Автори: Кузьмін, І.О.
Бібліографічний опис: Кузьмін І.О. Продуктивнiсть працi на пiдприємствi та шляхи її пiдвищення на прикладi ПрАТ "Одеський коньячний завод": квалiфiкацiйна робота на здобуття освiтнього ступеня бакалавра: спец. 076 "Пiдприємництво, торгiвля та бiржова дiяльнiсть" за освiтньою програмою "Економiка пiдприємства та органiзацiя пiдприємницької дiяльностi" / Iгор Олександрович Кузьмiн; наук. кер. Вiкторiя Олександрiвна Лiтвiнова. - ОНЕУ, 2023. - 82 с.
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський національний економічний університет
Ключові слова: продуктивність праці
виробіток
трудомісткість
персонал
резерви
ефективність
labor productivity
output
labor intensity
personnel
reserves
efficiency
Короткий огляд (реферат): У роботі розглядаються теоретичні аспекти сутності та показників продуктивності праці, розглянуто фактори, які впливають на рівень досліджуваного показника, проаналізовано підходи та методи визначення резервів підвищення ПП. Проаналізовано техніко-економічні показники діяльності підприємства, рівень показника продуктивності праці, виробітку, визначені резерви їх підвищення та недоліки розрахунку на підприємстві. Запропоновано деталізувати облік ефективного робочого часу шляхом встановлення біометричних систем допуску до виробничих ділянок та впровадження методології бережливого виробництва з метою переходу до процесного підходу управління. Заходи передбачають підвищення рівня продуктивності праці на 1,01% та 1,57% відповідно.
The work deals with the theoretical aspects of the essence and indicators of labor productivity, considers the factors that affect the level of the studied indicator, analyzes the approaches and methods of determining the reserves for increasing the labor productivity. Author analysis he technical and economic indicators of the enterprise's activity, the level of the labor productivity indicator, production, the reserves of their increase and the shortcomings of the calculation at the enterprise. It is proposed to detail the accounting of effective working time by establishing biometric systems for access to production sites and implementing the methodology of lean production with the aim of transitioning to a process management approach. The measures provide for an increase in labor productivity by 1.01% and 1.57%, respectively.
Опис: ⬇️ Доступ до роботи тільки на території бібліотеки ОНЕУ, для переходу натисніть на посилання нижче
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://local.lib/diploma/2023Kuzmin.pdf
Розташовується у зібраннях:Факультет економіки і управління підприємництвом

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3. Реферат_ПП_ОКЗ_Кузьмін.pdf190,78 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.