Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17014
Title: Управління робочим часом працівника
Other Titles: Employee working time management
Authors: Сорока, О.В.
Вініченко, К.В.
Soroka, A.
Vinichenko, K.
Citation: Сорока О.В. Управління робочим часом працівника / О.В. Сорока, К.В. Вініченко // Актуальні виклики інноваційного розвитку економіки людських ресурсів у глобальному вимір: матеріали доповідей І Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (Одеса, 26-27 жовтня 2023 р.): присвячується 55-річчю кафедри Управління персоналом та економіки праці / уклад. О.М. Петровська; за заг. ред.: А.І. Ковальова, О.С. Літвинова, І.В. Познанської. – Одеса: ОНЕУ, 2023. – C. 173-175.
Issue Date: 2023
Keywords: робочий час
обсяг загальних затрат праці
working hours
the amount of total labor costs
Abstract: Робочий час – це частина часу, яку вирачають на створення продукції або надання певної кількості робіт і послуг. Для одного працівника робочий час зазвичай вимірюється у годинах або днях. Для групи працівників - у людино-годинах або людино-днях. Людино-днем вважається день, коли працівник прийшов на роботу і почав її. Людино-годиною вважається година реальної роботи одного працівника. Реальна людино-година, яку зараховують як відпрацьовану, не завжди складається з 60 хв роботи. Маленькі перерви в роботі визначають за допомогою хронометражу і фотографії робочого дня. Показник середнього числа робочих також має значення для оцінки обсягу загальних затрат праці. Наприклад, середня місячна чисельність - це число відпрацьованих людино-місяців, а середня річна чисельність - людино-років
URI: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17014
Appears in Collections:Кафедра управління персоналом та економіки праці

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
173-175.pdf223 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.