Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19170
Назва: | Концептуальні підходи до формування інтегрованої системи управління якістю послуг підприємств ресторанного бізнесу |
Інші назви: | Conceptual approaches and mechanism of formation of the integrated quality management system of restaurant business enterprises |
Автори: | Мостова, К.А. Mostova, K. |
Бібліографічний опис: | Мостова К. А. Концептуальні підходи до формування інтегрованої системи управління якістю послуг підприємств ресторанного бізнесу / К. А. Мостова // Науковий вісник Одеського національного економічного університету: збірник наукових праць; за ред.: В.В. Коваленко (голов. ред.). (ISSN 2409-9260). – Одеса: Одеський національний економічний університет, 2024. – № 11 (324). – С. 7-14. |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Одеський національний економічний університет |
ORCID: | https://orcid.org/0000-0002-6394-9497 |
Ідентифікатор DOI: | https://doi.org/10.32680/2409-9260-2024-11-324-7-14 |
Ключові слова: | концептуальні підходи система управління якістю інтегрована система управління якістю послуг ресторанний бізнес підприємство ресторанного бізнесу conceptual approaches quality management system integrated service quality management system restaurant business restaurant business enterprise |
Короткий огляд (реферат): | Стаття присвячена дослідженню питань щодо інтегрованої системи управління якістю послуг підприємств ресторанного бізнесу. Метою дослідження є розкриття концептуальних підходів до формування інтегрованої системи управління якістю послуг. Під час дослідження було використано такі наукові методи: теоретичного узагальнення, формалізації, аналізу та синтезу, логічного узагальнення результатів. У науковій статті розкрито сутність інтегрованої системи управління якістю послуг. Проведено аналіз підходів до трактування поняття інтегрованої системи управління якістю послуг. Практична значущість результатів розкрита у наукових дослідженнях автора: зроблено аналіз підходів до трактування інтегрованої системи управління якістю послуг та визначено авторське трактування. Запропоновано механізм формування інтегрованої системи управління якістю послуг підприємств ресторанного бізнесу. Перспективи подальших наукових досліджень мають бути спрямовані на вирішення питання щодо впровадження та апробації інтегрованої системи управління якістю послуг на підприємствах ресторанного бізнесу України. The purpose of the study is to reveal conceptual approaches to the formation of an integrated service quality management system in order to develop a model of an integrated service quality management system adapted to enterprises in the service sector, which will allow the formation of key stages and elements of the mechanism for the formation of an integrated service quality management system of restaurant business enterprises. In the process of carrying out the research, the following scientific methods were used: theoretical generalization (to characterize the components of the integrated quality management system and approaches to its formation at the enterprises of the restaurant business); formalization, analysis and synthesis (for building a model and developing a mechanism for the formation of an integrated service quality management system of restaurant business enterprises); logical generalization of results (formulation of conclusions). The scientific article reveals the essence of the integrated quality management system. Research has been conducted and approaches to the interpretation of the concept of an integrated service quality management system have been formed. The main features of the concept are defined, namely: an integrated service quality management system is a holistic management system of restaurant business enterprises, meets the requirements of international standards for quality management systems, is aimed at balancing the interests of all interested parties and optimizing the social, environmental and economic results of activities. The restaurant business is a specific branch of the hospitality industry, which is very sensitive responds to changes in macroeconomic indicators. Development and implementation integrated quality management systems of restaurant business enterprises can become a way of survival and further development in the conditions unfavorable economic conditions caused by the pandemic, war, inflation, etc. The development of a model for the formation and implementation of an integrated quality management system of restaurant business enterprises is a scientific innovation. Prospects for further scientific research should to be focus attention on the development of theoretical and methodological principles and the development of practical recommendations for the implementation of an integrated service quality management system of restaurant business enterprises. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19170 |
Інші ідентифікатори: | УДК: 640.4:338.4 JEL Classification: M110 |
Розташовується у зібраннях: | №11 (324) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
7-14.pdf | 575,89 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.