Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/9692
Title: Особливості обліку, контролю та аналізу на підприємствах громадського харчування (на прикладі ресторана «Бристоль»)
Other Titles: Features of accounting, control and analysis at catering enterprises (on an example of the restaurant "Bristol")
Authors: Жилович, Ю.І.
Issue Date: 2018
Keywords: облік
контроль
аналіз
рентабельність
підприємство ресторанного господарства
ліквідність
accounting
control
analysis
profitability
restaurant business enterprise
liquidity
Abstract: У роботі розглянуто питання щодо особливостей організації ресторанного господарства та його нормативного забезпечення, особливостей організації обліку та проблем й дискусій, які виникають у ході його організації. Надано організаційно-структурну характеристику ресторану «Бристоль», висвітлені питання щодо особливостей обліку на підприємстві та розглянуто теоретичні та практичні аспекти системи внутрішнього контролю підприємства і напрями його удосконалення. Проведено аналіз складу, структури та динаміки витрат підприємства. Побудовано економіко-математичну модель на основі кореляційно-регресійного аналізу та надані рекомендації щодо підвищення ефективності діяльності підприємства. У роботі надані рекомендації по поліпшенню діючої системи обліку, контролю та аналізу діяльності підприємства, які можуть бути використані в практиці роботи ресторану «Бристоль».
The paper deals with the peculiarities of organization of the restaurant industry and its normative support, the peculiarities of the organization of accounting and the problems and discussions that arise during its organization. The organizational and structural characteristics of the restaurant "Bristol" are given, the questions about the characteristics of accounting at the enterprise are highlighted and the theoretical and practical aspects of the system of internal control of the enterprise and directions of its improvement are considered. The analysis structure and dynamics of expenses of the enterprise is carried out. The economic-mathematical model is constructed on the basis of correlation-regression analysis and recommendations for improving the efficiency of the enterprise are given. The paper provides recommendations for improving the existing system of accounting, control and analysis of the company's activities, which can be used in the practice of the Bristol restaurant.
URI: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/9692
Appears in Collections:Центр заочної та вечірньої форм навчання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кваліфікаційна робота.pdf462,47 kBAdobe PDFView/Open
Реферат.pdf196,96 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.