Кваліфікаційна робота складається із вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків. Об’єкт дослідження - процеси, явища і фактори формування кластерів гастрономічного туризму в Одеському регіоні. У роботі розглянуто види та особливості гастрономічного туризму, сутність поняття кластерів, проаналізовані пропозиції гастрономічних турів в Одеському регіоні, особливості моделі організації кластерів гастрономічного туризму.
Проаналізовано сферу гастрономічного туризму в Одеському регіоні, світовий досвід створення туристичних кластерів, розроблена модель кластеру гастрономічного туризму в регіоні також проаналізовані рекомендації щодо підвищення результативності кластерів гастрономічного туризму. Запропоновано механізм розробки моделі кластеру гастрономічного туризму в Одеському регіоні та обґрунтуванні заходи для розвитку запропонованого кластеру.
Different types and peculiarities of tourism, the meaning of clusters concept, and offers of gastronomic tours in the Odessa region and main features of model clusters formation of gastronomic tourism have been under research of the present paper.
The sphere of gastronomic tourism in the Odessa region and the world experience of tourist clusters foundation are highlighted; the cluster model of gastronomic tourism in the region has been worked out; recommendations as to the efficiency increase of gastronomic tourism clusters have been analyzed.
The cluster model of gastronomic tourism in the Odessa region has been suggested and reasonably developed measures of the offered cluster grounded.