відносини». - Одеський національний економічний університет. - Одеса, 2021 р.
Кваліфікаційна робота складається з трьох розділів. Об’єктом дослідження є стратегія виходу підприємства АТ «Житомирський маслозавод» на міжнародні ринки морозива та процес її вдосконалення.
У роботі розглядаються теоретичні аспекти формування стратегії при експорті продукції, види стратегій, особливості функціонування ринку морозива
Проаналізовано економічний стан підприємства за останні роки, експортну діяльність АТ «Житомирський маслозавод», здійснено SWOT аналіз.
Запропоновано використання моделі соціальної відповідальності при обґрунтуванні перспективної стратегії підприємства на міжнародних ринках морозива. Визначено ключові чинники розвитку експортної географії морозива.
Thesis consists of three chapters. The object of the study is the strategy for the entry of the company JSC "Zhytomyr Dairy" into international markets of the freezing industry and the process of its improvement.
Thesis considers the theoretical aspects of the formation of export strategy, types of strategies, features of the functioning of the ice cream market and FMCG.The economic condition of the enterprise for the last years, export activity of JSC “Zhytomyr Dairy” is analyzed, the SWOT analysis is carried out.
The use of the model of social responsibility at substantiation of perspective strategy of the enterprise in the international markets of ice cream is offered. The key factors of development of export geography of ice cream are determined.