У роботі розглядаються теоретичні аспекти організації бізнесу в
ресторанній сфері: надано характеристику бізнес-ідеї; обґрунтовано
нормативно-правові засади діяльності в ресторанній сфері; визначено та надано
характеристику організаційно-правової форми майбутнього бізнесу та обраної
системи оподаткування.
Проаналізовано: кон’юнктура та перспективи розвитку ресторанного
ринку України та здійснено оцінку внутрішніх конкурентних переваг та
обґрунтування формату новостворюваного ресторанного закладу, а також
зроблено аналіз витрат на відкриття ресторану «Стейкхоум».
Проведено оцінку економічної ефективності проєкту. Надано
прогнозування доходів та прибутку від функціонування ресторану «Стейкхоум».
Проаналізовані можливі ризики та запропоновані заходи щодо їх мінімізації.
The paper considers the theoretical aspects of business organization in the
restaurant industry: a description of the business idea; the normative-legal bases of
activity in the restaurant sphere are substantiated; defined and provided a description
of the organizational and legal form of future business and the chosen system of
taxation.
Analyzed: the situation and prospects for the development of the restaurant
market in Ukraine and assessed the internal competitive advantages and justification
of the format of the newly established restaurant, as well as an analysis of the costs of
opening a restaurant "Steakhouse".
An assessment of the economic efficiency of the project. The forecast of income
and profit from the operation of the restaurant "Steakhouse" is provided. Possible risks
are analyzed and measures to minimize them are proposed.