У роботі розглядаються теоретичні засади започаткування власної справи у сфері переробки молока: розглянуто бізнес-ідею започаткування власної справи; досліджується нормативно-правове регулювання підприємницької діяльності в Україні у сфері молочної продукції.
Проаналізовано конкурентне середовище у сфері молочної продукції у м. Одеса та визначені внутрішні конкурентні переваги створюваного підприємства. Розраховано витрати на створення та функціонування підприємства.
Спрогнозовано прибуток від реалізації продукції. Проведено оцінку економічної ефективності проєкту. Проаналізовані можливі ризики та запропоновані заходи щодо їх мінімізації.
The work deals with the theoretical foundations of starting a business in the field of milk processing: the business idea of starting a business is considered; the regulatory framework for entrepreneurial activity in Ukraine in the field of dairy products is studied.
The competitive environment in the field of dairy products in Odesa is analyzed and the internal competitive advantages of the created enterprise are determined. The costs of creating and operating the enterprise are calculated.
Profit from product sales is forecasted. The economic efficiency of the project is estimated. Possible risks are analyzed and measures to minimize them are proposed.