Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/14052
Назва: Забезпечення якості вищої освіти в умовах європейської інтеграції України
Інші назви: Ensuring the quality of higher education in the context of Ukraine's European integration
Автори: Траченко, Л.А.
Trachenko, L.
Бібліографічний опис: Траченко Л. А. Забезпечення якості вищої освіти в умовах європейської інтеграції України / Л. А. Траченко // Забезпечення якості вищої освіти: проблеми та перспективи розвитку : матеріали ІІІ Міжнародної науково-методичної конференції, 27-28 лютого 2020 р. – Одеса, 2020. – С. 18-20.
Дата публікації: 2021
Короткий огляд (реферат): Доведено, що більшість закладів освіти ставлять перед собою амбітні цілі, виходячи з викликів ринку праці і практики провідних ЗВО світу, які посідають провідні місця у основних світових рейтингах. Обгрунтовано, що забезпечення якості освітніх програм потребує нових підходів, оскільки їх тематичне наповнення за багатьма спеціальностями в цілому є досить уніфікованим. Окреслено проблему сьогодення щодо низької якості матеріально-технічної бази. Акцентовано увагу на тому, шо систематичне недофінансування освіти за останні десятиріччя призвело до суттєвого погіршення стану лабораторної бази, що ускладнює якісну підготовку фахівців за цілою низкою спеціальностей, зокрема, готельно-ресторанного бізнесу. Наголошено на тому, що темпи отримання звань доцента і професора знизилися після більш жорсткого нормативно-правового регулювання на загальнодержавному рівні. Водночас залишається достатньо низьким науковий рівень захищених в Україні кандидатських і докторських дисертацій.
It has been proven that most educational institutions have ambitious goals, based on the challenges of the labor market and the practice of the world's leading free economic zones, which occupy leading positions in the main world rankings. It is substantiated that ensuring the quality of educational programs requires new approaches, as their thematic content in many specialties in general is quite uniform. The current problem of low quality of material and technical base is outlined. Emphasis is placed on the fact that the systematic underfunding of education in recent decades has led to a significant deterioration of the laboratory base, which complicates the quality of training in a number of specialties, including hotel and restaurant business. It is emphasized that the pace of obtaining the titles of associate professor and professor has decreased after tighter regulations at the national level. At the same time, the scientific level of PhD and doctoral dissertations defended in Ukraine remains rather low.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/14052
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки, права та управління бізнесом



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.