Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15244
Назва: Шляхи розвитку гастрономічної культури в сфері ресторанного господарства України
Інші назви: Ways of development of gastronomic culture in the field of restaurant industry of Ukraine
Автори: Козлова, Д,О.
Бібліографічний опис: Шляхи розвитку гастрономiчної культури в сферi ресторанного господарства України (на прикладi Одеського регiону) : квалiфiкацiйна робота на здобуття освiтнього ступеня бакалавр зi спец. 241 "Готельно-ресторанна справа" за освiтньою програмою "Економiка та органiзацiя готельно-ресторанної справи" / Дар'я Олександрiвна Козлова ; наук. кер. Сергiй Георгiйович Нездоймiнов . - Одеса: ОНЕУ, 2022.- 69 с.
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський національний економічний університет
Ключові слова: гастрономічна культура
Одеський регіон
ресторанне господарство
національна кухня
гастрономічний туризм
241 готельно-ресторанна справа
gastronomic culture
Odesa region
restaurant business
national cuisine
gastronomic tourism
Короткий огляд (реферат): Розширення в сучасному ресторанному господарстві гастрономічних практик людей, збільшення підприємств громадського харчування, популярність гастрономічного туризму, бажання долучитися до екзотики за допомогою смакування призводять до дослідницького інтересу в галузі гастрономічної культури та її компонента – національної кухні. Зі звичайного задоволення потреби вживання їжі перейшло у важливу культурну практику, зі своїми характерними рисами не лише на рівні держав, а й у рамках регіонів, а також міст. Одеський регіон - це особливий соціальний, культурний та економічний простір зі своєю специфікою харчування, культурними особливостями та історичною своєрідністю. Найбільш важливою характеристикою, що виділяє Одещину із українських регіонів, є її культурний капітал, складовою якого виступає гастрономічна культура.
The expansion of people's gastronomic practices in the modern restaurant industry, the increase of public catering enterprises, the popularity of gastronomic tourism, the desire to join the exotic through tasting lead to research interest in the field of gastronomic culture and its component - national cuisine. From an ordinary satisfaction of needs, the consumption of food has turned into an important cultural practice, with its characteristic features not only at the level of states, but also within the framework of regions, as well as cities. Odesa region is a special social, cultural and economic space with its specific food, cultural features and historical uniqueness. The most important characteristic that distinguishes Odesa from Ukrainian regions is its cultural capital, a component of which is gastronomic culture.
Опис: Доступ до роботи тільки на території бібліотеки ОНЕУ, для переходу натисніть на посилання нижче
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://local.lib/diploma/KozlovaD.pdf
Розташовується у зібраннях:Факультет міжнародної економіки*

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Реферат Козлова.pdf671,33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.