Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16997
Назва: Аналіз тенденцій міжнародної трудової міграції
Інші назви: Analysis of international labor migration trends
Автори: Перепельчук, Т.В.
Борцайкіна, О.А.
Perepelchuck, T.
Bortsaikina, O.
Бібліографічний опис: Перепельчук Т. В. Аналіз тенденцій міжнародної трудової міграції / Т. В. Перепельчук , О. А. Борцайкіна // Актуальні виклики інноваційного розвитку економіки людських ресурсів у глобальному вимір: матеріали доповідей І Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (Одеса, 26-27 жовтня 2023 р.): присвячується 55-річчю кафедри Управління персоналом та економіки праці / уклад. О.М. Петровська; за заг.ред.: А.І. Ковальова, О.С. Літвинова, І.В. Познанської. – Одеса: ОНЕУ, 2023. – C. 87-89.
Дата публікації: 2023
Ключові слова: трудова міграція
міграційна політика
кваліфікована робоча сила
labor migration
migration policy
skilled workforce
Короткий огляд (реферат): Сучасний процес зростання інтенсивності міжнародної трудової міграції має глибокі економічні, соціальні та політичні як причини, так і наслідки, що безпосередньо впливає на динаміку розвитку країн, задіяних у міграційному русі Пандемія Covid-19 спровокувала значні зміни на ринку праці (відтік мізків, дефіцит навичок і підвищений попит на висококваліфікованих працівників (особливо у сфері технологій)), що у підсумку створило простір для покращення міграційної політики, що допомогло вирішити ці проблеми в закордонних країнах. На протязі останніх років пом’якшена міграційна політика панувала над обмежувальною політикою для ліквідації економічних наслідків COVID-19 і вирішення проблем нестачі робочої сили. В цей же час, війна в Україні призвела до масової трудової міграції робітників до інших країн, що матиме негативні економічні наслідки через суттєве зменшення кількісних показників кваліфікованої робочої сили. І вирішення цієї проблеми для України є актуальним як ніколи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16997
Розташовується у зібраннях:Кафедра управління персоналом та економіки праці

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
87-89.pdf254,84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.