Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19437
Назва: Формування системи менеджменту якості комбікормового підприємства
Інші назви: Formation of a quality management system for a feed mill enterprise
Автори: Дяченко, О.О.
Бібліографічний опис: Дяченко О.О. Формування системи менеджменту якостi комбiкормового пiдприємства : квалiфiкацiйна робота на здобуття освiтнього ступеня бакалавра : спец. 073 "Менеджмент" за освiтньою програмою "Менеджмент органiзацiй" / Олена Олександрiвна Дяченко ; наук. кер. Iнна Олексiївна Кузнецова . - ОНЕУ , 2025.-59с.
Дата публікації: 2025
Видавництво: Одеський Національний Економічний Універсітет
Ключові слова: менеджмент якості
концепція TQM
система запобігання помилкам
комбікормове підприємство
комбікормова продукція
діаграма Парето
Quality management
TQM concept
error prevention system
ompound feed enterprise
compound feed products
Pareto diagram
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота бакалавра складається з двох розділів. Об’єкт дослідження – ТОВ «UTAGRO». У роботі розглядаються теоретичні аспекти формування системи менеджменту якості, включаючи її сутність, ключові умови ефективного управління. Особливу увагу приділено визначенню вимог споживача як першочергового завдання, а також ролі всіх процесів підприємства у формуванні споживчої цінності. Управління якістю розглядається як безперервний процес, що поєднує стратегічне планування та оперативне реагування. Обґрунтовано важливість системного та процесного підходів, зокрема, процесного підходу для чіткого визначення дій та контролю. Другий розділ присвячено аналізу діяльності та управління якістю комбікормового підприємства, виявлено його сильні та слабкі сторони. Розроблено документовані процедури управління якістю для процесів «Виробництво комбікормів» та «Зберігання комбікормів». За допомогою діаграми Парето ідентифіковано основну проблему якості – нерівномірне змішування, спричинене застарілим обладнанням. Запропоновано технічно та економічно обґрунтовану заміну змішувача, що підтверджено розрахунками чистої приведеної вартості та терміну окупності.
Thesis consists of two chapters. The object of research is LLC "UTAGRO". The paper examines the theoretical aspects of the formation of a quality management system, including its essence, critical analysis of the literature and key conditions for effective management. Particular attention is paid to determining consumer requirements as a primary task, as well as the role of all enterprise processes in the formation of consumer value. Quality management is considered as a continuous process that combines strategic planning and operational response. The importance of system and process approaches is substantiated, in particular, the process approach for clearly defining actions and control. The second section is devoted to the analysis of activities and quality management at the compound feed enterprise LLC "UTAGRO", its strengths and weaknesses are identified, and its profitability is shown despite difficult conditions. Documented quality management procedures have been developed for the processes "Compound feed production" and "Compound feed storage". Using the Pareto diagram, the main quality problem is identified - uneven mixing caused by outdated equipment. A technically and economically sound replacement of the mixer was proposed, which was confirmed by calculations of net present value and payback period.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19437
Розташовується у зібраннях:Центр заочної та вечірньої форм навчання*



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.