Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19458
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorРемігайло, І.Ю.-
dc.contributor.authorШикіна, О.В.-
dc.contributor.authorRemigailo, I.-
dc.contributor.authorShykina, O.-
dc.date.accessioned2025-06-06T09:07:31Z-
dc.date.available2025-06-06T09:07:31Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifierУДК 005.56:338.48:339.9-
dc.identifier.citationРемігайло І. Ю. Проблема кадрового дефіциту у готельно-ресторанній сфері України / І. Ю. Ремігайло, О. В. Шикіна // Глобалізаційні процеси : виклики та рішення : матеріали ІХ Міжнародної науково-практичної конференції (Одеса, 12 листопада 2024 р.). – Одеса : МГУ, 2024 р. – С. 174-175.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19458-
dc.description.abstractУ роботі розглянуто проблему дефіциту кадрів у готельно-ресторанній сфері України в умовах війни. Проаналізовано ключові фактори, що вплинули на загострення кадрової кризи, зокрема міграцію, мобілізацію, руйнування туристичної інфраструктури та психологічні наслідки збройного конфлікту. Визначено негативний вплив цих чинників на функціонування підприємств, які змушені адаптуватися до нових умов нестабільності. Автори пропонують шляхи подолання кадрового дефіциту, включаючи залучення внутрішньо переміщених осіб, розвиток дистанційного навчання, автоматизацію процесів і державну підтримку. Особлива увага приділена необхідності гнучких управлінських стратегій для збереження конкурентоспроможності галузі у кризових умовах.en_US
dc.description.abstractThe paper examines the problem of staff shortage in the hotel and restaurant sector of Ukraine in wartime. The key factors that have influenced the exacerbation of the staffing crisis are analyzed, in particular, migration, mobilization, destruction of tourism infrastructure and the psychological consequences of the armed conflict. The negative impact of these factors on the functioning of enterprises that are forced to adapt to new conditions of instability is determined. The authors suggest ways to overcome the staff shortage, including the involvement of internally displaced persons, the development of distance learning, process automation and state support. Particular attention is paid to the need for flexible management strategies to maintain the competitiveness of the industry in crisis conditions.-
dc.language.isouken_US
dc.publisherМГУen_US
dc.subjectкадровий дефіцитen_US
dc.subjectготельно-ресторанний бізнесen_US
dc.subjectвійнаen_US
dc.subjectміграціяen_US
dc.subjectмобілізаціяen_US
dc.subjectкриза персоналуen_US
dc.subjectуправління персоналомen_US
dc.subjectвнутрішньо переміщені особиen_US
dc.subjectдистанційне навчанняen_US
dc.subjectадаптація підприємствen_US
dc.subjectpersonnel shortageen_US
dc.subjecthotel and restaurant businessen_US
dc.subjectwaren_US
dc.subjectmigrationen_US
dc.subjectmobilizationen_US
dc.subjectpersonnel crisisen_US
dc.subjectpersonnel managementen_US
dc.subjectinternally displaced personsen_US
dc.subjectdistance learningen_US
dc.subjectadaptation of enterprisesen_US
dc.titleПроблема кадрового дефіциту у готельно-ресторанній сфері Україниen_US
dc.title.alternativeThe problem of personnel shortage in the hotel and restaurant sector of Ukraineen_US
dc.typeConference Abstracten_US
Розташовується у зібраннях:Кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
174-175.pdf2 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.