Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19458
Title: | Проблема кадрового дефіциту у готельно-ресторанній сфері України |
Other Titles: | The problem of personnel shortage in the hotel and restaurant sector of Ukraine |
Authors: | Ремігайло, І.Ю. Шикіна, О.В. Remigailo, I. Shykina, O. |
Citation: | Ремігайло І. Ю. Проблема кадрового дефіциту у готельно-ресторанній сфері України / І. Ю. Ремігайло, О. В. Шикіна // Глобалізаційні процеси : виклики та рішення : матеріали ІХ Міжнародної науково-практичної конференції (Одеса, 12 листопада 2024 р.). – Одеса : МГУ, 2024 р. – С. 174-175. |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | МГУ |
Keywords: | кадровий дефіцит готельно-ресторанний бізнес війна міграція мобілізація криза персоналу управління персоналом внутрішньо переміщені особи дистанційне навчання адаптація підприємств personnel shortage hotel and restaurant business war migration mobilization personnel crisis personnel management internally displaced persons distance learning adaptation of enterprises |
Abstract: | У роботі розглянуто проблему дефіциту кадрів у готельно-ресторанній сфері України в умовах війни. Проаналізовано ключові фактори, що вплинули на загострення кадрової кризи, зокрема міграцію, мобілізацію, руйнування туристичної інфраструктури та психологічні наслідки збройного конфлікту. Визначено негативний вплив цих чинників на функціонування підприємств, які змушені адаптуватися до нових умов нестабільності. Автори пропонують шляхи подолання кадрового дефіциту, включаючи залучення внутрішньо переміщених осіб, розвиток дистанційного навчання, автоматизацію процесів і державну підтримку. Особлива увага приділена необхідності гнучких управлінських стратегій для збереження конкурентоспроможності галузі у кризових умовах. The paper examines the problem of staff shortage in the hotel and restaurant sector of Ukraine in wartime. The key factors that have influenced the exacerbation of the staffing crisis are analyzed, in particular, migration, mobilization, destruction of tourism infrastructure and the psychological consequences of the armed conflict. The negative impact of these factors on the functioning of enterprises that are forced to adapt to new conditions of instability is determined. The authors suggest ways to overcome the staff shortage, including the involvement of internally displaced persons, the development of distance learning, process automation and state support. Particular attention is paid to the need for flexible management strategies to maintain the competitiveness of the industry in crisis conditions. |
URI: | http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19458 |
Other Identifiers: | УДК 005.56:338.48:339.9 |
Appears in Collections: | Кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
174-175.pdf | 2 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.