Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19496
Title: | Управління конкурентоспроможністю підприємства ресторанного господарства (на прикладі ресторану-піцерії «Італійський квартал») |
Other Titles: | Management of the competitiveness of a restaurant business enterprise (on the example of the Italian Quarter Pizzeria) |
Authors: | Бойко, Н.С. |
Citation: | Бойко Н.С.Управлiння конкурентоспроможнiстю пiдприємства ресторанного господарства на прикладi ресторану-пiцерiї "Iталiйський квартал" : квалiфiкацiйна робота на здобуття ступеня бакалавра : спец. 241 "Готельно-ресторанна справа" за освiтньою програмою " Економiка та органiзацiя готельно-ресторанної справи" / Надiя Сергiївна Бойко ; наук. кер. Наталя Степанiвна Мартинова . - ОНЕУ , 2025.-87с. |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Одеський Національний Економічний Універсітет |
Keywords: | ресторанне господарство конкурентоспроможність стратегічний розвиток управління ресторан-піцерія restaurant business competitiveness strategic development management pizzeria |
Abstract: | У роботі досліджено теоретичні засади управління конкурентоспроможністю підприємств ресторанного господарства, розкрито сутність поняття «конкурентоспроможність», проаналізовано основні фактори її формування та методи оцінювання. На прикладі ресторану-піцерії «Італійський квартал» проведено аналіз ринку ресторанних послуг України, надано характеристику діяльності закладу, здійснено оцінку його конкурентоспроможності та виявлено проблемні зони. Розроблено практичні напрями удосконалення управління конкурентоспроможністю підприємства з урахуванням сучасних викликів ринку в умовах війни, зокрема запровадження програми лояльності, оновлення меню, маркетингові ініціативи та покращення внутрішньої організації. The thesis explores the theoretical foundations of competitiveness management in restaurant enterprises, defining the concept of "competitiveness", and analyzing the main factors and evaluation methods. Based on the case of the pizzeria "Italian Quarter", the study examines the current state of the restaurant services market in Ukraine, provides an organizational and economic profile of the enterprise, and assesses its competitiveness, identifying key problem areas. Practical recommendations are proposed to improve competitiveness management, considering wartime market challenges. These include the implementation of a loyalty program, menu modernization, marketing initiatives, and optimization of internal business processes. |
URI: | http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19496 |
Appears in Collections: | Центр заочної та вечірньої форм навчання* |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Диплом Бойко Н,С.pdf | 2,41 MB | Adobe PDF | View/Open | |
реферат Бойко Н.pdf | 442,65 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.