Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19558
Title: | Економічне обґрунтування проєкту у сфері виробництва (на прикладі створення крафтової виноробні) |
Other Titles: | Economic substantiation of a project in the field of production (using the example of creating a craft winery) |
Authors: | Геюшова, К. |
Citation: | Геюшова К.Економiчне обгрунтування проєкту у сферi виробництва на прикладi створення крафтової виноробнi : квалiфiкацiйна робота на здобуття освiтнього ступеня бакалавра : спец. 076 "Пiдприємництво, торгiвля та бiржова дiяльнiсть" за освiтньою програмою"Економiка та планування бiзнесу" / Геюшова Кудрат ; наук. кер. Валентина Василiвна Деньгуб . - ОНЕУ , 2025.-98с. |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Одеський Національний Економічний Універсітет |
Keywords: | крафтова виноробня янтарне вино натуральні вина бізнес-план інвестиції прибутковість економічна ефективність ризики виноробство проєкт craft winery amber wine natural wines business plan investment profitability economic efficiency risks winemaking project |
Abstract: | національний економічний університет. Одеса, 2025.
У роботі розглянуто організаційно-економічні аспекти започаткування
підприємницької діяльності у сфері крафтового виноробства.
Охарактеризовано процес відкриття виноробні «Кудрат Вайн» в Одеській
області, досліджено сучасний стан та тенденції розвитку ринку натуральних і
янтарних вин в Україні. Проведено деталізовану оцінку інвестиційно-
витратної структури проєкту, розроблено покроковий план запуску
виробництва з урахуванням технологічних і ринкових особливостей
оранжевого вина, а також проаналізовано ключові фінансові показники
економічної ефективності проєкту.
Результати дослідження підтверджують доцільність створення
крафтової виноробні «Кудрат Вайн», її економічну обґрунтованість та високу
конкурентоспроможність на українському ринку нішевих натуральних вин.
Отримані дані свідчать про перспективність подальшого розвитку проєкту. The thesis examines the organisational and economic aspects of starting a business in the craft winemaking industry. It characterises the process of establishing the “Kudrat Wine” winery in the Odesa region, analyses the current state and development trends of the Ukrainian market for natural and amber wines. A comprehensive assessment of the investment and cost structure of the project is provided, alongside a detailed step-by-step plan for launching production, taking into account the technological and market specifics of amber wine. The study results confirm the feasibility of establishing the craft winery “Kudrat Wine”, its economic soundness and its high competitiveness in the Ukrainian niche market for natural wines. The findings indicate promising prospects for further development of the project. |
URI: | http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19558 |
Appears in Collections: | Факультет економіки і управління підприємництвом |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Анотація Кудрат.pdf | 157,78 kB | Adobe PDF | View/Open | |
Геюшова К. КРБ.pdf | 940,86 kB | Adobe PDF | View/Open | |
реферат Геюшова.pdf | 265,93 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.