Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/8594
Title: Харчові підприємства України: аналітична оцінка функціонування
Other Titles: Food enterprises of Ukraine: analytical assessment of the functioning
Authors: Волкова, Н.А.
Мацкул, М.М.
Volkova, N.
Matskul, M.
Citation: Волкова Н. А. Харчові підприємства України: аналітична оцінка функціонування / Н. А. Волкова, М. М. Мацкул // European journal of economics and management. – Issue 5. – Volume 4. – P. 27-35.
Issue Date: 2018
Keywords: харчова промисловість
агропромисловий комплекс
експорт
імпорт
інвестиції
багатовимірний статистичний аналіз
food industry
agriculture industry complex
export
import
investments
multidimensional statistical analysis
стаття
Abstract: У статті визначено значення харчової промисловості в економіці України. За допомогою багатовимірному статистичному аналізу визначено, що більшість підприємств харчової промисловості мають досить високу інвестиційну привабливість. Встановлено негативні сторони функціонування підприємств харчової промисловості. Зазначається, що виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнові вироби займають провідні позиції в промисловості України та її експорті У результаті дослідження поставлені цілі та пріоритети української харчової промисловості, визначено розвиток підприємств галузі в сучасному ринковому середовищі.
In the article the importance of the food industry in the economy of Ukraine is defined. Positive and negative sides of food industry enterprises functioning are established. The following economic factors were found as prior in territorial organization of food industry: raw material (proper specialization of agriculture as basic technological link of food complex), consumer, transport, scientific and technical progress. It is stated that manufacture of food products, drinks and tobacco wares occupies a leading position in industry of Ukraine and its export. The methods of multidimensional statistical analysis were applied for analysis of investment attractiveness of food industry basic products. As a result of the research the aims and priorities of Ukrainian food industry enterprises development in modern market environment were determined.
URI: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/8594
Appears in Collections:Кафедра бухгалтерського обліку, аналізу і аудиту



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.