Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12131
Title: Шляхи зниження собівартості продукції підприємства (на прикладі ПрАТ "Болградський виноробний завод")
Other Titles: Ways to reduce the cost of production of the enterprise (on the example of PJSC" Bolgrad Winery ")
Authors: Вишневська, О.С.
Issue Date: 2020
Keywords: підприємство
прибуток
собівартість
продукція
виробництво
енергоаудит
enterprise
profit
prime cost
production
production
energy audit
076 підприємництво, торгівля та біржова діяльність
кафедра економіки підприємства та організації підприємницької діяльності
Abstract: У роботі розглядаються теоретичні аспекти формування собівартості продукції на промисловому підприємстві. Розглянуто сутність та основні фактори, що впливають на формування собівартості продукції підприємства, методи визначення собівартості продукції та основні шляхи зниження собівартості продукції на промисловому підприємстві. Проаналізовано господарську діяльність підприємства ПрАТ «Болградський виноробний завод» по основним техніко-економічним показникам діяльності. Проаналізовано собівартість продукції ПрАТ «Болградський виноробний завод» та виявлені фактори, що суттєво впливають на її зростання. Запропоновано шляхи зниження собівартості продукції на підприємстві ПрАТ «Болградський виноробний завод». В роботі виявлені основні напрямки зниження собівартості продукції підприємства та запропоновано знизити собівартість продукції за рахунок впровадження нової лінії по виробництву вина та за рахунок проведення нових енергоємних процесів.
The paper considers the theoretical aspects of the formation of the cost of production at an industrial enterprise. The essence and the basic factors influencing formation of prime cost of production of the enterprise, methods of definition of prime cost of production and the basic ways of decrease in prime cost of production at the industrial enterprise are considered. The economic activity of the enterprise PJSC "Bolgrad Winery" is analyzed according to the main technical and economic indicators of activity. The cost of production of PJSC "Bolgrad Winery" is analyzed and the factors that significantly affect its growth are identified. Ways to reduce the cost of production at the enterprise PJSC "Bolgrad Winery" are proposed. The paper identifies the main directions of reducing the cost of production of the enterprise and proposes to reduce the cost of production through the introduction of a new line for wine production and through new energy-intensive processes.
URI: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12131
Appears in Collections:Центр заочної та вечірньої форм навчання*



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.