Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19564
Title: Економічне обґрунтування та оцінка ефективності проєкту у сфері виробництва (на прикладі створення пекарні)
Other Titles: Economic substantiation and evaluation of the effectiveness of a project in the field of production (using the example of creating a bakery)
Authors: Коломійчук, А. С.
Citation: Коломійчук А.С. Економiчне обгрунтування та оцiнка ефективностi проекту у сферi виробництва на прикладi створення пекарнi : квалiфiкацiйна робота на здобуття освiтнього ступеня бакалавра : спец. 076 "Пiдприємництво, торгiвля та бiржова дiяльнiсть" за освiтньою програмою"Економiка та планування бiзнесу" / Анна Сергiївна Коломiйчук ; наук. кер. Валентина Василiвна Деньгуб . - ОНЕУ , 2025.-76с.
Issue Date: 2025
Publisher: Одеський Національний Економічний Універсітет
Keywords: хлібобулочні вироби
бізнес-ідея
поточні витрати
аналіз
прибутковість
ефективність
ризики
bakery products
business idea
current expenses
analysis
profitability
efficiency
risks
Abstract: У роботі розглядаються теоретичні аспекти відкриття власної справи в Україні у сфері виробництва хлібобулочних виробів: розглянуто бізнес-ідею створення власної справи на ринку хлібобулочних виробів; досліджуються умови організації та здійснення підприємницької діяльності в Україні. Проаналізовано конкурентне середовище у сфері виробництва хлібобулочних виробів та визначені внутрішні конкурентні переваги новостворюваного бізнесу. Сформовано стартовий капітал на реалізацію проєкту, розраховані поточні витрати та прогнозовано прибуток від реалізації хлібобулочних виробів в пекарні. Здійснено економічне обґрунтування доцільності реалізації проєкту, охарактеризовані можливі ризики реалізації проєкту та шляхи їх мінімізації.
The paper examines the theoretical aspects of starting own business in Ukraine in the field of bakery products production: the business idea of creating own business in the bakery products market is considered; the conditions for organizing and conducting entrepreneurial activity in Ukraine are investigated. The competitive environment in the field of bakery products production is analyzed and the internal competitive advantages of the newly created business are determined. The starting capital for the project is formed, current expenses are calculated and the profit from the sale of bakery products in the bakery is forecasted. An economic justification of the feasibility of the project implementation is carried out, possible risks of the project implementation and ways to minimize them are characterized.
URI: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19564
Appears in Collections:Факультет економіки і управління підприємництвом

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Анотація (8).pdf165,55 kBAdobe PDFView/Open
Коломійчук_КРБ.pdf911,22 kBAdobe PDFView/Open
Реферат Коломійчук.pdf245,49 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.