Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19566
Title: | Економічне обґрунтування проєкту створення суб’єкта підприємницької діяльності у сфері ресторанного бізнесу на прикладі кав’ярні–кондитерської |
Other Titles: | Economic substantiation of the project of creation a business entity in the restaurant business using the example of a coffee shop and pastry shop |
Authors: | Кулінченко, А.Ю. |
Citation: | Кулінченко А.Ю.Економiчне обгрунтування проєкту створення суб'єкта пiдприємницької дiяльностi у сферi ресторанного бiзнесу на прикладi кав'ярнi-кондитерської : квалiфiкацiйна робота на здобуття освiтнього ступеня бакалавра : спец. 076 "Пiдприємництво, торгiвля та бiржова дiяльнiсть" за освiтньою програмою"Економiка та планування бiзнесу" / Анастасiя Юрiївна Кулiнченко ; наук. кер. Наталiя Василiвна Доброва . - ОНЕУ , 2025.-92с. |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Одеський Національний Економічний Універсітет |
Keywords: | ресторанний бізнес кав’ярня-кондитерська бізнес-ідея стартовий капітал витрати економічна ефективність restaurant business coffee and pastry shop business idea startup capital expenses economic efficiency |
Abstract: | У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні засади започаткування власної справи у сфері ресторанного бізнесу в Україні, зокрема обґрунтовано вибір бізнес-ідеї створення кав’ярні-кондитерської. Визначено нормативно-правові умови ведення підприємницької діяльності в даній галузі, а також обрано оптимальну організаційно-правову форму та систему оподаткування для майбутнього підприємства.
Проаналізовано ринок ресторанного господарства м. Одеси, вивчено конкурентне середовище та виявлено внутрішні конкурентні переваги новоствореного бізнесу. Розраховано необхідні витрати на відкриття кав’ярні-кондитерської та витрати на її подальше функціонування.
Здійснено оцінку прибутковості та економічної ефективності проєкту. Розраховано грошовий потік, проаналізовано основні показники ефективності інвестування, охарактеризовано життєвий цикл проєкту. Визначено потенційні ризики реалізації бізнес-ідеї та запропоновано заходи з їх мінімізації. The qualifying work explores the theoretical foundations of starting a business in the restaurant industry in Ukraine, particularly justifying the choice of the business idea of opening a coffee and pastry shop. The study defines the regulatory and legal conditions for conducting business activities in this field and determines the optimal legal form and taxation system for the future enterprise. The restaurant market in Odesa is analyzed, the competitive environment is studied, and the internal competitive advantages of the new business are identified. The required costs for launching and operating the coffee and pastry shop are calculated. The profitability and economic efficiency of the project are assessed. Cash flows are forecasted, key investment efficiency indicators are analyzed, and the project life cycle is characterized. Potential risks of business implementation are identified, and measures to minimize them are proposed. |
URI: | http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19566 |
Appears in Collections: | Факультет економіки і управління підприємництвом |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Анотація__ Кулінченко А.Ю..pdf | 122,06 kB | Adobe PDF | View/Open | |
КРБ__ Кулінченко А.Ю..pdf | 1,23 MB | Adobe PDF | View/Open | |
Реферат_Кулінченко А.Ю..pdf | 209,86 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.