Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/13444
Назва: Територіально-виробнича кооперація у сфері гастрономічного туризму
Інші назви: Territorial and production cooperation in the field of gastronomic tourism
Автори: Нездоймінов, С.Г.
Корнея, С.
Nezdoyminov, S.
Cornea, S.
Бібліографічний опис: Нездоймінов С. Г. Територіально-виробнича кооперація у сфері гастрономічного туризму / С. Г. Нездоймінов, С. Корнея // Наукові проблеми господарювання на макро-, мезо- та мікроекономічному рівнях : зб. матеріалів ХIХ Міжнар. наук.-практ. конф., присвяченої 100-річчю Одеського національного економічного університету, 17-18 травня 2021 р. / М-во освіти і науки України, Ін-т модернізації змісту освіти, ОНЕУ. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2021. – С. 350 - 351.
Дата публікації: 2021
Видавництво: Видавничий дім «Гельветика»
Ключові слова: територіально-виробнича кооперація
гастрономічний туризм
territorial-production cooperation
gastronomic tourism
Короткий огляд (реферат): Розвиток послуг гастрономічного туризму як складової гастрономічної культури сучасного українського суспільства потребує розвитку регіонального потенціалу ресурсів місцевої кухні не тільки з огляду на виклики креативної індустрії, але й поширення практик етнічного харчування у форматі гастрономічних та культурно-пізнавальних турів, відмови від практик домінації швидкого харчування, включення до щоденного меню туристів страв вітчизняної кухні, а також створення сприятливих можливостей через ЗМІ, ініціативи уряду, громадянську самоорганізацію для поширення світового досвіду розвитку практик гастрономічної культури [1, с. 33]. Це дозволить підприємствам креативної індустрії спиратися на нові механізми господарювання, ефективні організаційно-управлінські структури, економічну свободу виробників туристичних послуг, що в умовах вільної конкуренції забезпечить насичення ринку високоякісними послугами гастрономіч - ного туризму, підвищення конкурентоспроможності послуг суб’єктів туристичного бізнесу регіонів. Гастрономічний потенціал туристичних регіонів може стати брендом туристичного напряму дестинацій. Тому важливим є правильний вибір напрямів розвитку гастрономічного туризму, які сформують туристичний потік та привабливість гастрономічних локацій регіону.
Development of gastronomic tourism services as a component of modern gastronomic culture Ukrainian society needs to develop the regional potential of local cuisine resources not only in view of the challenges of the creative industry, but also the spread of ethnic nutrition practices in format of gastronomic and cultural-cognitive tours, abandonment of the practices of fast domination food, inclusion in the daily menu of tourists of national cuisine, as well as the creation favorable opportunities through the media, government initiatives, civic self-organization for dissemination of world experience in the development of gastronomic culture practices [1, p. 33]. This will allow enterprises of the creative industry rely on new management mechanisms that are effective organizational and managerial structures, economic freedom of producers of tourist services, which in conditions of free competition will provide saturation of the market with high-quality gastronomic services - tourism, increasing the competitiveness of the services of tourism businesses in the regions. The gastronomic potential of tourist regions can become a brand of the tourist direction destinations. Therefore, it is important to choose the right areas of gastronomic tourism, which will form the tourist flow and attractiveness of gastronomic locations of the region.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/13444
Інші ідентифікатори: JEL сlassification: L830; R110
УДК 338.48-6:641/642
Розташовується у зібраннях:Кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ТЕРИТОРІАЛЬНО-ВИРОБНИЧА КООПЕРАЦІЯ У СФЕРІ.pdf314,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.